Trappers’ Corral

Westerners International CZ o.s.

  • logo TC

    Šerif Corralu:


    Zbyněk Skořepa

    Sídlo Corralu:


    Veleslavínská č.p.42

    Praha 616 - Veleslavín

    162 00

    tel. 776 555 518

    e-mail: trappers@westerners.cz

    IČO: 45248028

    DIČ: CZ45248028

    Bankovní spojení:

    č.ú.2100345494/2010

Kniha trappera Jamese Huntingtona - Mým domovem je Aljaška.

Přidal Joe 20. 10. 2009

Vydáváme knihu, která patří v USA mezi nejlépe hodnocené knihy z oblasti života v divočině.

Autobiografické příběhy Jima Huntingtona (1916 – 1987), syna indiánky z kmene Athabasků a bílého trappera, jsou nejen na Aljašce známou outdoorovou klasikou. 

Napínavé putování Huntingtonovy matky mnoho set mil zasněženou Aljaškou téměř bez vybavení, boj Jimmyho a jeho malých sourozenců o přežití, když po smrti matky zůstali sami opuštění v divočině, dobrodružné lovecké historky či triumfální vítězství ve dvou největších závodech psích spřežení upoutaly pozornost mnoha milionů čtenářů a v tisícovkách vydání vyšly po celém světě.

Navzdory těžkým ranám osudu šel Jimmy Huntington po celý svůj život za svými sny. Tato kniha ve vás posílí víru v nezdolnost lidské vůle a odvahy a jistě se k ní budete rádi a často vracet.

Ukázka z knihy:

Strhnul jsem z ramene pušku, namířil na čumák vlčího vůdce a prst nechal na spoušti. Byli jsme od sebe několik stop. Slyšel jsem jeho vzrušené oddechování a byl jsem si jistý, že i on slyší moje. V tento okamžik jsem ho mohl poměrně jistě zastřelit. Kdybych však netrefil, neměl bych moc času na další ránu – vlci by mne mohli napadnout a já bych neměl čas nabít. Proto jsem postupoval pomalu kupředu, vlk mě obešel, chytil se mé stopy a šel mně za patami. Ale dlouho to nevydržel. Sunul se na tři kroky za mnou, kýval svou obrovskou hlavou ze strany na stranu a čichal. Za chvíli začal ukazovat ostatním, jak je statečný a přiblížil se těsně ke mně. Také jeho smečka zmenšila vzdálenost. Věděl jsem, že ani tohle nepotrvá dlouho. Teď, když vůdce viděl zblízka moje záda, byl plný chuti se prát. Začal mně výt za patami, sem tam po nich vzrušeně chňapnul a vždycky se zastavil těsně před podrážkou. Brzo po mně chňapal bez oddechu. Potom do mě zezadu vrazil a já jsem spadnul. Musel vážit o dobrých třicet liber víc než já, protože jsem byl okamžitě na zemi. Ostatní vlci udělali kruh a uvěznili mne vevnitř. Usilovně jsem přemýšlel, co teď. Zastavit se – to bylo sebevražedné. Utéct jsem však nemohl. 

Knihu můžete zakoupit na http://www.ou­tdooring.cz